Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Trendvolger of stijlgoeroe?

Mensen die aanmodderen met hun interieur en er mettertijd een kakofonie van maken: iedereen kent wel zo iemand. Is dat ook jouw grootste angst, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Hoe hak je knopen door en ga je voor een verbazingwekkende stijl, waarvan alle elementen naadloos bij elkaar passen?[/vc_column_text][vc_column_text]Een geruststelling: je bent niet alleen. Tal van kandidaat (ver)bouwers worden nerveus van het voortraject. Ze weten niet welke interieurvormgeving ze willen en kunnen niet kiezen tussen bepaalde trends en stijlen uit vrees om het snel weer beu te zijn. Het resultaat? Half overwogen beslissingen en een lappendeken als interieur. Met deze concrete tips ben je op de juiste weg richting een fenomenaal interieur!

Maak het visueel met een moodboard

Het hoeft niet zo moeilijk te zijn: door je woonwensen op papier te zetten kom je al heel wat te weten over je uiteindelijke droomwoning. Pen alles old school neer in een dagboek of maak een moodboard. Belangrijk hier is om ruimte te maken voor de pijnpunten. Zorg dat je een antwoord krijgt op de vraag waar je tegen aanloopt en wat je zou willen upgraden of veranderen.

Uiteraard lijst je ook je pluspunten op. Zorg voor een overzicht van alles dat je blij en enthousiast maakt aan je woning. Dat kan gaan van een oude tegelhal tot een kookeiland, wenteltrap of gezellige salonruimte. Al snel zal je een rode draad in je favoriete items opmerken!

Volg je gevoel

Instagram, Pinterest en woonmagazines bedelven je graag met interieurstijlen en -trends. Maar hierachter zitten vaak marketingmachines die je liever een bepaald idee of kleur opdringen, zonder rekening te houden met je persoonlijke home feeling. Eigenlijk geldt qua interieur slechts één regel: doe wat goed voelt. Werk daarom samen met je partner aan lijstjes of moodboards per ruimte en zorg dat je alle inspiratie bundelt en een gemeenschappelijke lijn bewandelt.

Hebben jullie een uiteenlopende stijl? En vind je het moeilijk om compromissen te sluiten? Bij InterieurKabinet pakken we dit op onze manier aan: elke bewoner van het huis krijgt een joker om in te zetten. Zo kreeg bijvoorbeeld hobbykok Steven zijn geavanceerde toestellenwand, terwijl zijn partner An prat ging op haar yogakamer in pastelkleuren. Via een mix and match naar het interieur van je dromen? Het kan!

Ben je benieuwd welke rol InterieurKabinet hierin kan spelen voor jou en jouw project? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze VerbouwCoach.

Gerelateerde artikelen