Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Verbouwing in Mechelen: ruimer wonen met minder oppervlakte

Meer lichtinval zorgt voor frisse binnenhuisinrichting 3

Van je huis een thuis maken… het is maar één letter verschil, toch kan het als een grote stap aanvoelen. Met duizend-en-één tips die je rond de oren worden geslagen, wordt het nogal snel complex.

Het gezin van “project A.” in Mechelen zag door de bomen het bos niet meer. Om dan nog maar te zwijgen over de zoektocht naar de juiste bouwpartner.

Ruimer wonen vergt niet altijd een ingrijpende verbouwing

De woning van de familie A. ademde de typische sfeer uit van de bouwstijl van het midden van de 20ste eeuw. Binnenin resulteerde dit jammer genoeg in een gebrek aan ademruimte. Met donker hout, gekleurd glas en een zware balkenstructuur heerste er in de leefruimte een benauwd gevoel.

Hoewel de woning in een mooie omgeving ligt, merkte je hier binnen weinig van. Het gezin van vier had nood aan meer licht en wilde ruimer wonen, maar een ingrijpende verbouwing of uitbouw was een brug te ver.

Als er op de juiste manier van binnen naar buiten gedacht wordt, is het ook vaak niet nodig om extra volume aan de woning toe te voegen. Zo kwamen ze bij Interieurkabinet terecht.

De wissel(werking): het belang van een persoonlijke klik

Iedereen is verschillend. Zo zag de vrouw zichzelf al leven in het ontwerp, terwijl haar man nog vooral met twijfels zat. We merkten dat hij zich niet alleen zorgen maakte over het budget en de timing van het project, maar ook dat de klik met de ontwerpster ontbrak.

Omdat een ontwerp- en verbouwtraject niet alleen intensief, maar ook persoonlijk is, vinden we het belangrijk dat iedereen er zich goed bij voelt. Binnen het ontwerpteam hebben we een andere collega gezocht die meer op dezelfde golflengte met de klant zat. Kristel bleek de perfecte match!

Benoit werd als projectleider van het aannemingsteam al intensief betrokken bij de ontwerpfase. Zo konden alle twijfels omtrent de verdere uitvoering van tafel geveegd worden.

Samenwerken als één team

In plaats van een lange weg van trekken en duwen werd het een aangename samenwerking. De beslissing om van ontwerper te veranderen had niet beter kunnen uitdraaien. We proberen vanaf het begin steeds de meest geschikte ontwerper uit het team voor uw project te kiezen.

Werkt dit niet? Dan kunnen we hier dankzij ons divers ontwerpteam makkelijk op anticiperen. Ook de technische kennis is aanwezig op kantoor. Door Benoit zo snel te betrekken, blijft het niet bij een theoretisch plan, maar wordt het een geslaagde uitvoering.

Meer licht = ruimer wonen

De oplossing om meer licht in huis te brengen werd binnen het bouwvolume gerealiseerd. Meer zelfs, de veranda werd verwijderd zodat het raam naar de tuin – mits vergroting – de leefruimte nu in licht laat baden.

Met minder oppervlakte werd er meer ruimtegevoel gecreëerd. Het bouwbudget dat anders was opgedaan aan bakstenen, kon nu ingezet worden voor de inrichting. Van meubilair tot gordijnen en behang, dit project kreeg een mooie finishing touch.

Het eindresultaat is een gezellig huis om samen te ontspannen, te genieten en vooral te zijn. Kortom een thuis!

Overweeg je InterieurKabinet als verbouwpartner? Vraag dan een gratis online adviesgesprek aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.   

Gerelateerde artikelen