Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Vloerverwarming, wat mag dat kosten?

In de winter op sokken of blote voeten door het huis lopen, zonder dat je tenen eraf vriezen… zalig toch! En geen storende radiatoren in het zicht. Ja, de voordelen van vloerverwarming moet je niet ver zoeken. Je kan je huis verwarmen op een veel lagere temperatuur en dat staat gelijk aan een lagere energiefactuur. Allemaal goed en wel, maar hoeveel kost vloerverwarming nu eigenlijk?

Lopen op water

Simplistisch uitgelegd is vloerverwarming niets meer dan buisjes waar warm water door loopt en op die manier je huis verwarmen. Er bestaan verschillende systemen, maar de meest eenvoudige is waarschijnlijk die waarbij de buizen op een isolatieplaat vastgeniet worden. Dit noemen ze “tackeren”. Een ander systeem bestaat dan weer uit voorgevormde panelen waar de buizen in geplaatst worden.

Nieuwbouw

De reden dat er zoveel systemen bestaan is simpelweg omdat niet ieder systeem geschikt is voor iedere situatie. Wie een nieuwbouwwoning gaat zetten heeft het gemakkelijk, want dan is de chape een onderdeel van je vloeropbouw. Het profiellatensysteem is hier het meest geschikt. Dit is niet alleen het goedkoopste systeem, maar ook technisch gezien de beste oplossing. Voor €25 per m² (exclusief btw) kan je dit systeem aankopen. Dit is weliswaar zonder plaatsingskost.

Renovatie

Wanneer chappen geen optie is – bijvoorbeeld omwille van de draagkracht van de vloer – moet je voor een droog vloerverwarmingssysteem kiezen. Zeker bij renovatieprojecten is dit vaak de enige optie. De buizen worden hier in metalen profielen gelegd en vervolgens afgedekt door een metalen plaat. De plaat verspreidt de warmte gelijkmatig en dit maakt dit type vloerverwarming merkelijk duurder. Hier ligt de prijs rond de €65 per m² (exclusief btw). Ook hier zit nog geen installatiekost bij.

Niet vergeten!

Als vuistregel kan je voor het leveren en plaatsen van vloerverwarming het dubbele van de aankoopprijs van het systeem zelf rekenen. Maar ook met dit bedrag zijn we er nog niet. Vergeet zeker ook niet te kijken naar de verwarmingsinstallatie zelf. Aan een warmtepomp, stookolie- of gascondensatieketel hangt natuurlijk ook een prijskaartje, dus informeer jezelf ook hierover.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geloven erin dat een verbouwing zonder stress en gedoe mogelijk is en doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat een renovatie zo soepel mogelijk verloopt. In dit blog hebben we de zes belangrijkste punten waarmee wij verbouwen zonder stress mogelijk maken op een rijtje gezet, maar we doen dit op nog veel manieren! Wil je daar meer over te weten komen? Download dan nu ons gratis e-book ‘De 5 Sleutels Voor Een Stijlvolle Woningrenovatie’.

Gerelateerde artikelen