Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Waarom kiezen voor een fullservice renovatieteam als verbouwmethode?

Ga jij renoveren of heb je plannen daarvoor? Dan heb je vast al gemerkt dat er talloze verbouwpartners zijn om uit te kiezen. Vaak is het lastig om door de bomen het bos te zien. Hoe kies je nou een verbouwbedrijf dat bij je past? Om dat te weten, moet je eerst stilstaan bij de verbouwmethode die jou het meest schikt. Er is geen goed of fout. Het enige wat je je hoeft af te vragen, is: wat vind jij belangrijk? Op basis daarvan kun je het beste een verbouwpartner kiezen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten verbouwmethodes en gaan we op één verbouwmethode wat dieper in: verbouwen met een fullservice renovatieteam. Zo kun jij een goede afweging maken of deze methode bij jouw past.

Welke verbouwmethodes zijn er?

Er bestaan verschillende soorten verbouwmethodes.

 1. Je doet alle renovatie klussen zelf en gaat met stock koopjes aan de slag.
 2. Je tekent met een gratis app zelf je interieur uit. En besteedt de werken aan klusjesmannen uit.
 3. Je zoekt per opdracht afzonderlijke partijen. Stuurt iedereen zelf aan. En controleert eigenhandig het werk.
 4. Je werkt met diverse aannemers en huurt ook een bouwcoördinator in voor de aansturing en communicatie.
 5. Alle aspecten van een renovatieproject worden door één bedrijf uitgevoerd. Van de initiële planning en ontwerp. Tot de bouw, afwerking en nazorg.

Deze laatste verbouwmethode valt onder de noemer fullservice renovatieteam. Je hebt dan een partner die alle bouwdisciplines in handen heeft. Een allesomvattende oplossing waarbij eveneens aandacht gaat naar de pré-bouwfase en de naservice.

Bij deze verbouwmethode light de focus ook op het doorvertalen van je lifestyle naar de look & feel van je woning. Een kwalitatieve afwerking en design, welke matchen met je levenstandaard, zijn daarbij een belangrijke maatstaf.

De voordelen van een fullservice renovatieteam:

 1. Je hebt één partner die verantwoordelijk is voor je volledige project. Hierdoor gaan afzonderlijke aannemers niet naar elkaar wijzen bij een probleem. Bouwstress wordt zo geminimaliseerd.
 2. Je wint zelf tijd en je wint doorlooptijd doordat alle coördinatie door één partij gebeurt.
 3. Er is een duidelijk wettelijk kader: de 10 jaar die een aannemer aansprakelijk is. Dus je hebt ook garanties voor de komende jaren.
 4. Je dagelijks leven loopt door tijdens de werken. Je wordt ontlast in allerlei randactiviteiten die bij een verbouwing komen kijken.

De nadelen van een fullservice renovatieteam:

 1. Alle uitvoeringsloten worden bij één partner besteld, waardoor je niet de vrijheid hebt om per lot ‘de markt op te gaan’.
 2. Je kan geen materialen inkopen bij derden.
 3. De focus ligt niet op goedkoopste aanbieding. Dus als je een low-budget aanpak zoekt, dan werken de methodes 1 tot en met 3 wellicht beter voor je.

Op welke extra services kan je beroep doen?

Werken met een fullservice renovatieteam kent nóg een belangrijk voordeel, en dat is dat er extraatjes worden aangeboden. Naast de ‘standaard’ begeleiding van een renovatietraject, word je ook op andere domeinen ondersteund. Dit gebeurt vooral op de thema’s communicatie, ontspullen en styling.

Communicatie

Een fullservice renovatieteam ontlast je maximaal bij de communicatie. Door de focus op één duidelijke communicatielijn, bijvoorbeeld een terugkerende werfvergadering met bijhorend verslag. Zo reduceer je mailverkeer, telefoontjes en andere berichtvormen. De ontzorging op het vlak van communicatie, wordt zelfs doorgetrokken naar je buren. Zodat ook zij een rechtstreeks aanspreekpunt hebben met je verbouwpartner. Zo vermijd je dat vragen, of eventuele ergernissen over de werken, op jouw bord komen. Beter een goeie buur dan een verre vriend 🙂

Ontspullen

Wil je van de nood een deugd maken? Een fullservice renovatieteam coacht ook bij het opruimen. Daar hoeft het trouwens niet te stoppen. Voor de werken wordt alles voor je ingepakt, inclusief meubels (die ook gedemonteerd worden). Een opslagruimte buiten huis zorgt ervoor dat je nog bewegingsruimte hebt tijdens de werken. En na de werken wordt alles netjes terug op zijn plek gezet. En krijg je ook nog eens advies bij het organiseren van je spullen.

Styling

Kom je na het ontspullen tot de ontdekking dat die oude bank echt niet meer matcht? Een meubel- en accessoire-make-over zorgt ervoor dat je huis ook die ideale woonplek wordt. Want een plan op papier is mooi, maar blijft vaak bij theorie. Daarentegen zorgt een interieurstylist aan huis ervoor dat het plaatje ook ‘in het echt’ klopt. Tot het ophangen van fotokaders aan toe.

Wanneer werkt deze aanpak voor je?

Wil je je tijdens het renovatietraject blijven focussen op je eigen werk, gezin en/of sociaal leven? En wil je jouw kwalitatieve manier van leven doorvertalen naar je ideale woonplek? Dan is het handig dat je een samenwerkingspartner hebt die je volledig ontzorgt. Zo hoef je zelf geen tijd te investeren in het uitzoeken van technische details en vergunningen. Kan je het coördineren van een werf aan experten overlaten. En heb je de mogelijkheid om extra services te boeken, zodat alle werfijver aan je voorbijgaat.

Succes bij het kiezen van een verbouwmethode die bij jou past.

Ben je benieuwd welke rol InterieurKabinet hierin kan spelen voor jou en jouw project? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze VerbouwCoach.

Gerelateerde artikelen