Hoe kies je een interieurarchitect die bij je past?

Je bent eruit: je wilt een interieurarchitect onder de arm nemen. Proficiat, dat is een goed begin! Maar hoe weet je nu of de ontwerper ook effectief bij jullie past? Helemaal zeker ga je nooit zijn, maar als je hier rekening mee houdt, ben je alvast op de goede weg:

1. Referenties

Begin met wat meer achtergrond van het bureau of de persoon op te zoeken. Bekijk zeker het portfolio met de reeds gerealiseerde projecten. Past de stijl die je ziet bij jou? Kan je jezelf zien wonen in één van de voorbeelden op de website? Dan zijn we al een stapje verder.

2. De eerste keer

Of het nu telefonisch of via mail is, contact moet je maken voordat een eerste afspraak gemaakt wordt. De eerste ontmoeting vertelt niet alles, maar wel veel. Het is belangrijk dat de ‘klik’ er is. Of het nu je ‘gut feeling’ is, of je het voelt aan je water, ergens moet je weten dat het goed zit.

3. Eerlijk duurt het langst

De sleutel tot een vlotte samenwerking is zonder twijfel een open communicatie. Om elkaars vertrouwen te winnen, moeten beide partijen zo eerlijk mogelijk zijn. Vertel altijd wat je denkt, dat maakt het ontwerp- en renovatieproces veel eenvoudiger. Je gaat al je wensen moeten uitspreken, maar ook budgetten bespreken, dus het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij elkaar.

4. Waag de sprong

Uiteindelijk is het niet alleen opzoekwerk en een fijn eerste contact dat ervoor zorgt dat het een geweldig ontwerpproces wordt. Er komt ook een dosis (blind) vertrouwen bij kijken. Tenslotte laat je de interieurarchitect niet alleen in je privé, je laat deze privé ook door hem of haar ontwerpen. Dan kan het dat er een moment komt waarop je jouw twijfels zal moeten loslaten en gewoon moet springen.
Spring bijvoorbeeld al eens naar deze pagina om ons wat beter te leren kennen!

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!