Kleur in je huis? Gebruik witte verf!

Wit past overal bij in je interieur. Een witte ruimte straalt rust uit en ziet er bovendien fris en helder uit. Bovendien kan je er makkelijk meubels en accessoires bij combineren. Ook is het leuk dat je elk seizoen je inrichting kunt veranderen zonder echte verbouwingswerken uit te voeren.

Vooraleer je je woning in een wit jasje steekt, is het uitkiezen van de juiste tint en soort verf belangrijk. Wij sommen even de belangrijkste aandachtspunten op.

Geen verbouwingswerken met witte verf

Zuiver wit lijkt de meest logische keuze, maar dat zorgt er al snel voor dat een ruimte erg hard of koel overkomt. Beter is dan ook het gebruik van off-whites. Dit is witte verf met een klein beetje kleur die in ruimtes gebruikt worden naargelang hun functie. ‘Koele’ off-whites (blauw, groen of paars) komen het best tot hun recht in functionele ruimtes zoals de gang, de keuken of badkamer. ‘Warme’ off-whites (met een tint geel, rood of oranje) zorgen voor een gezellige toets en gebruik je het best in de slaap- of woonkamer. Hou bij het kiezen van de juiste verf ook de gebruikte materialen indachtig. Zo passen koele off-whites beter bij natuurlijke materialen zoals hout en linnen.

Wanneer je je hoofd gebroken hebt over de juiste kleur is het tijd om na te denken over de juiste textuur: mat of glanzend. Glanzend wit weerkaatst het licht en doet ruimtes groter lijken. Matte verf vangt het licht en zorgt dus voor een intiemere sfeer. Bij die laatste maak je wel makkelijk vlekken met je vingers, al bestaan er ook erg handige afwasbare soorten.

Wat onthouden we? Wil je vaak van interieur veranderen zonder verbouwingswerken, kies dan voor witte verf! Wie toch nog met vragen zit kan natuurlijk altijd een beroep doen op een verfwinkel. Zo zijn er ook specialisten die even bij je thuis komt kijken.

Totaalrenovatie villa putte Interieurkabinet
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!