Kan ik in mijn huis blijven tijdens een renovatie?Hoe je het best je verbouwing kan ‘overleven’.

Interieurkabinet

We zullen niet ontkennen dat er ongemakken zijn tijdens een verbouwing. Het goede nieuws is: ze zijn te beperken! Om de verbouwstress te verlagen, delen we graag enkele praktische tips voor een geslaagd verblijf tijdens de verbouwing.

Geen straatje zonder einde

Eerst en vooral zorg je er best voor dat de werfperiode niet kan uitlopen. Door een (ver)bouwpartner te kiezen die het hele traject opvolgt – van ontwerp tot en met uitvoering – ben je gerust dat alle fases op elkaar zijn afgestemd. Op deze manier wordt er al van bij de ontwerpfase rekening gehouden met de esthetische en de technische aspecten. Met andere woorden: je verbouwing verloopt efficiënter en je kort de doorlooptijd drastisch in. Een win-winsituatie dus!

Comfort maak je zelf

Heb je een kamer op overschot? Of is er nog extra ruimte in een bestaande kamer? Richt dan enkele plaatsen tijdelijk opnieuw in. Met handige rekken aan de muur heb je al snel extra bergruimte.

Het is een must om tijdelijk een keuken op te stellen. Een klein kookplaatje is niet zo prijzig, en met een microgolf, een waterkoker en wat basic tools, hoef je het koken niet te laten. Heb je geen andere keuze dan even te verhuizen, ook al is het maar voor een week? Misschien dat vrienden en/of familie je wel graag even verwelkomen voor een logeerpartij. Of trek meteen wat vakantie in eigen land uit en zoek een geschikte Airbnb.

TIP: Moet je voor een langere periode het huis uit? Huur dan een tijdelijke woning. Sommige hotels bieden bovendien bepaalde huurformules met appartement aan voor langere tijd.

Opgeruimd begint netjes

Staan er grote werken gepland? Doe dan eerst een grote opruimactie: zo hoef je een pak minder te verhuizen. Via de KonMari-methode hou je beslist hetgene over waarvan je het meest gelukkig wordt. En al de rest kan je doorverkopen of weggeven aan bv. De Kringwinkel.
TIP: Meubels stockeren kan je via heel wat aanbieders van opslagruimtes, zoals Shurgard of Loxam.

in je huis tijdens de verbouwing

Vergeet de buren niet

Beter een goede buur dan een verre vriend: een spreekwoord dat klopt als een bus! Laat je buren weten dat er mogelijke werfoverlast kan zijn en bespreek met hen de planning van de werken. Stel hen ook gerust dat je met goed verzekerde professionals werkt.

De meest gouden tip van allemaal? Doe beroep op de diensten van InterieurKabinet: wij fungeren als betrouwbare onestopshop voor alle (ver)bouwwerken. Over vlekkeloos (ver)bouwen gesproken!

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!