Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Moderne aanbouw verbindt woning met tuin

Verbouwing groot raam

Stel: je hebt een gezinswoning in een rustige omgeving mét een prachtige tuin. En je hebt ook het bijpassende prachtige gezin. Maar wat als je niet kan genieten van de twee tegelijk? Zo stond de woning van de familie T. niet in contact met de buitenomgeving. Bovendien was het gelijkvloers opgedeeld in verschillende kleine kamers. Er was werk aan de winkel…nu ja, woning.” 

Kennismaking

Zoals je sommige mensen van ziens kent, zo ken je ook sommige bedrijven. De eigenaars van deze gezinswoning kwamen vaak in Mechelen: onze thuisbasis. Omdat Interieurkabinet voornamelijk in eigen regio werkt, kwamen we elkaar geregeld tegen. Een fijn contact werd al snel een goede samenwerking die resulteerde in een prachtige aanbouw.

Ruimtegevoel

In eerste instantie was het de bedoeling om binnen het bestaand woonvolume te blijven. Omdat de hal niet alle ruimtes met elkaar verbindt, zou een groot deel van de circulatie de ruimtes doorbreken. De verschillende ‘kotjes’ konden wel worden opengemaakt, maar een bestaand niveauverschil zou de openheid nog steeds onderbreken.

De relatie met de tuin kon dan al wel sterk verbeterd zijn, het ruimtegevoel stond nog niet op punt. De plannen werden omgegooid, dit gingen we grootser aanpakken. Als antwoord werd er een stijlvolle aanbouw ontworpen.

Project T - Aanbouw verbindt woning met tuin - Interieurkabinet - a

Tafel in de tuin

Het hart van woning – de eettafel voor het hele gezin – werd uit het center getrokken en letterlijk naar buiten gebracht. Zo voorzag een aanbouw de woning niet alleen van meer licht, maar ook voor meer ruimte. Dit gaf de mogelijkheid om een circulatiezone te creëren die naast de verschillende woonfuncties loopt.

Aanneming vanaf het eerste moment

Door de betrokkenheid van onze werfleider tijdens de ontwerpfase, konden we de uitvoering zo organiseren dat het gezin langer in hun woning kon blijven. Het was technisch mogelijk om de aanbouw reeds tegen de bestaande woning te bouwen voor de afbraak. De verbinding tussen beide delen kwam er pas voor het plaatsen van het gepolierde beton.

De nieuwe vloer verbindt de loopzone naadloos met de uitbouw. Omdat de keuken dieper in de woning ligt, werd er een lichtstraat voorzien om meer daglicht de woning in te trekken.

Project T - Aanbouw verbindt woning met tuin - Interieurkabinet - b

Ruimte & licht

Om te voldoen aan de ruimtelijke eisen van het gezin, was de uitbouw noodzakelijk. Indien we binnen het bestaande volume gebleven waren, hadden we misschien wel evenveel licht binnen kunnen brengen, maar zouden de ruimtes nog steeds onderbroken worden door de circulatie. Dat had heel de ruimtebeleving niet ten goede gekomen.

Overweeg je InterieurKabinet als verbouwpartner? Vraag dan een gratis online adviesgesprek aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.   

Gerelateerde artikelen