Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Benoveren: iets voor mij?

Het spreekt voor zich dat je je huis degelijk moet kunnen verwarmen (zonder het milieu te veel te belasten). Enkel glas is niet meer van deze tijd enz… Maar als onze klanten om budgettaire reden moeten kiezen tussen een mooie nieuwe keuken of de buitenschil met 12 cm isoleren, dan wordt er vaak voorrang gegeven aan de interieur ingrepen.

Wij kennen mensen die over die esthetische en gebruiksgemak keuze, nadien een soort van ‘klimaat’ schuldgevoel hebben. We gaan ons hier even op glas ijs begeven: wij zijn van mening dat het geheel der dingen telt.

Je kan een mooie passief-woning hebben, genre villa op ‘ de buiten’ waar je voor elke verplaatsing de auto neemt. Meerdere vliegtuig citytrips per jaar zijn helemaal je ding en je dagelijks portie vlees mag niet ontbreken.

Of je kan een leuke rijwoning hebben in het centrum van de stad die niet optimaal geïsoleerd is. Maar je doet dagelijks je verplaatsingen met de fiets, houdt van vegetarisch koken en je favoriete reisbestemming ligt in Zeeland. Wie zijn ecologische voetafdruk is het grootst? Belangrijk is dat je een goede mix vindt tussen technisch comfort en een plek waar je je thuis voelt.

Wat interessant kan zijn is een om een energie auditeur te boeken. Een energiedeskundige geeft antwoord op de vragen waar, hoeveel en op welke manier in je woning energie bespaard kan worden.

Een rapport beidt je mee info voer:

• Mogelijk verbetering voor muren, dak en ramen

• Verbeteringen voor de verwarmingsinstallatie en de warmwaterproductie

• Eventueel ook toelichting bij ventilatie en zomercomfort

Als je de bouwschil aanpakt, vergeet ook niet het interieur te betrekken. Anders moet je mogelijk nadien toch werk dubbel doen. Denk maar aan het aanpassen van een raam omdat de positionering niet goed uitkomt met waar je nieuwe haardmeubel opstelling moet komen.

Wil je je er alvast verder in verdiepen: check www.mijnbenovatie.be

Overweeg je InterieurKabinet als verbouwpartner? Vraag dan een gratis online adviesgesprek aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.   

Gerelateerde artikelen