Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Kiezen tussen een architect of interieurontwerper?

Wij krijgen vaak de vraag: is een interieurarchitect ook een architect? Hoewel ze beide ontwerpen, zijn er toch enkele belangrijke verschillen. Misschien heb je ze beide nodig voor jouw verbouwproject, maar niet per se.

Verschillende insteek

Een architect ontwerpt een woning van buiten: hij bepaalt de structuren, kijkt en berekent de technische zaken en bepaalt o.a. de fundering. Hij is nodig om bouwaanvragen in te dienen en bij structurele werken moet je hem verplicht inschakelen.

Een interieurarchitect ontwerpt de woning van binnenuit. Hij maakt de verbinding tussen de leefwereld en buitenwereld, helpt je de ruimtelijke indeling te verbeteren en bijvoorbeeld het teveel aan kamers en gangen op te lossen. Door te kijken naar de levenswijze van de bewoners, optimaliseert hij de woning naar jouw eisen en verwachtingen.

Bekijk het totale plaatje

Schakel een interieurarchitect in voor out of the box-oplossingen voor ruimtes en indelingen, maar ook voor de aankleding en de details die het verschil maken. Zoek je naar mogelijkheden om meer ruimte te creëren, dan zijn grote sloopwerken niet altijd nodig. Laat interieurontwerper eens meekijken voor je de sloophamer bovenhaalt.

En wat als je toch een bouwaanvraag nodig hebt? Heel makkelijk: laat de interieurarchitect je plannen helemaal afwerken en laat een architect ze indienen voor de bouwaanvraag. En werk je via InterieurKabinet, dan heb je beide vliegen in één klap!

Dus: waar wacht je nog op?

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geloven erin dat een verbouwing zonder stress en gedoe mogelijk is en doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat een renovatie zo soepel mogelijk verloopt. In dit blog hebben we de zes belangrijkste punten waarmee wij verbouwen zonder stress mogelijk maken op een rijtje gezet, maar we doen dit op nog veel manieren! Wil je daar meer over te weten komen? Download dan nu ons gratis e-book ‘De 5 Sleutels Voor Een Stijlvolle Woningrenovatie’.

Gerelateerde artikelen