Kiezen tussen een architect of interieurontwerper?Leefwereld en buitenwereld integreren

Interieurkabinet

Wij krijgen vaak de vraag: is een interieurarchitect ook een architect? Hoewel ze beide ontwerpen, zijn er toch enkele belangrijke verschillen. Misschien heb je ze beide nodig voor jouw verbouwproject, maar niet per se.

Verschillende insteek

Een architect ontwerpt een woning van buiten: hij bepaalt de structuren, kijkt en berekent de technische zaken en bepaalt o.a. de fundering. Hij is nodig om bouwaanvragen in te dienen en bij structurele werken moet je hem verplicht inschakelen.

 

Een interieurarchitect ontwerpt de woning van binnenuit. Hij maakt de verbinding tussen de leefwereld en buitenwereld, helpt je de ruimtelijke indeling te verbeteren en bijvoorbeeld het teveel aan kamers en gangen op te lossen. Door te kijken naar de levenswijze van de bewoners, optimaliseert hij de woning naar jouw eisen en verwachtingen.

Bekijk het totale plaatje

Schakel een interieurarchitect in voor out of the box-oplossingen voor ruimtes en indelingen, maar ook voor de aankleding en de details die het verschil maken. Zoek je naar mogelijkheden om meer ruimte te creëren, dan zijn grote sloopwerken niet altijd nodig. Laat interieurontwerper eens meekijken voor je de sloophamer bovenhaalt.

 

En wat als je toch een bouwaanvraag nodig hebt? Heel makkelijk: laat de interieurarchitect je plannen helemaal afwerken en laat een architect ze indienen voor de bouwaanvraag. En werk je via InterieurKabinet, dan heb je beide vliegen in één klap!

 

Dus: waar wacht je nog op?

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!