Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Doe eens origineel met je ramen

Totaalrenovatie: originele ramen 1

Ondergaat je woning een totaalrenovatie en wil je ook de ramen aanpakken, denk dan goed na over de opties. Het buitenschrijnwerk neemt een grote hap uit je budget en moet een leven lang meegaan…maar dat wilt niet zeggen dat de ramen er saai moeten uitzien.

De tijd dat je alleen de keuze had uit standaard ramen ligt al een hele tijd achter ons. Tegenwoordig kun je je ramen volledig matchen met de rest van je interieur. Dit kan door het uitgebreide aanbod aan RAL-kleuren voor zowel PVC-ramen als aluminium-ramen. Hieronder een aantal voorbeelden van mogelijke combinaties die je woning een nieuwe look geven!

#1: Strak & modern

Voor een strakke en moderne uitstraling kies je voor lichte tinten waardoor je woning ruimer oogt. Deze lichte tinten zijn perfect te combineren met andere kleuren binnenin je interieur. Lichtgrijze ramen geven je woning een chique, stijlvolle uitstraling zonder dat ze een saai imago krijgt. Witte elementen met een aantal kleurrijke accenten maken de look compleet.

#2: Fris & vrolijk

Door verschillende gelijkwaardige kleuren te combineren binnen je woning creëer je een frisse, vrolijke look. Ramen kunnen daarin een essentieel onderdeel spelen. Veelgebruikte frisse kleuren zijn groen, blauw en geel die goed met elkaar te combineren zijn. De ramen springen er zo meer uit en worden écht onderdeel van de kamer. Zo geef je meer kleur aan je woning.

#3: Excentriek en gedurfd

Een kleurencombinatie waar je op voorhand niet aan had gedacht kan in praktijk heel goed uitpakken. Voor die excentrieke, gedurfde uitstraling kan je ervoor kiezen om verschillende tinten tegenover elkaar te zetten, bijvoorbeeld donker tegen licht. Door gebruik te maken van felgekleurde ramen en deuren leg je daar volledig het accent op en knallen deze er als het ware uit. Kies bijvoorbeeld voor brandweerrode ramen op een donkerbruin geverfde muur. Je zult versteld staan van het effect.

Bij het verven van je muren en het inrichten van je woning houd je rekening met een bepaalde stijl die je wilt laten terugkomen. De inrichting en de stijl van je woning wil je graag op alle manieren overeen laten komen en je ramen zijn een belangrijk onderdeel die snel de aandacht trekken. Een totaalrenovatie is het uitgelezen moment om ervoor te zorgen dat deze niet uit de toon vallen. Met een uitgebreid aanbod aan kleuren vind je altijd ramen die matchen met de rest van je woning.

Overweeg je InterieurKabinet als verbouwpartner? Vraag dan een gratis online adviesgesprek aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.   

Gerelateerde artikelen