Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Het belang van een goed ontwerpplan

Heb je mooie plannen in je hoofd? Laat ze niet in schoonheid sterven. Heb je mooie plannen op papier? Laat ze niet in het water vallen. Je bent niet alleen. Hoe erg je ook het gevoel zou hebben dat zoiets dramatisch enkel jou kan overkomen. Er zijn een heleboel mensen met een abonnement op de wet van Murphy. Gelukkig kan je dit voorkomen, door dat abonnement hier op te zeggen. Wil je niet dat je droomhuis een nachtmerrie wordt? Laat je dan assisteren door een interieurarchitect voor je verbouw- en ontwerpplan.

1, 2, 3 start

Eeen ontwerper en aannemer geven niet alleen professioneel advies, maar ontlasten je ook van heel wat taken. Het moment dat je een interieurarchitect inschakelt, gaat deze meteen na welke stappen er ondernomen moeten worden. Bij een nieuwbouw of renovatie met constructieve ingrepen schakelt de interieurarchitect een ingenieur of architect in voor het constructieve dossier. Wanneer ze dit opstarten, dan kunnen ze een bouwaanvraag indienen.

Het ontwerpproces

De interieurarchitect bezit zowel ontwerp-skills alsook kennis van verschillende materialen. Hij of zij kan al tijdens het ontwerpproces een aantal zaken uitsluiten en finetunen. De interieurarchitect ontwerpt het geheel en tekent dit allemaal uit als digitaal ontwerpplan. In de uitvoeringstekeningen kunnen aannemers en vakmannen terugvinden op welke wijze de werken uitgevoerd dienen te worden. Alles moet op plan staan. Onder andere nieuwe (niet-dragende) binnenwanden, de afwerkingsmaterialen, maatwerk en meubels… Maar ook technische details en elementen zoals verwarming, verluchting en elektriciteit tekent de interieurarchitect in.

De uitvoering

Per post wordt er door de interieurarchitect een aannemer aangeschreven. Deze heeft een vijver aan contacten waaruit hij of zij de meest geschikte partijen kan vissen. Iedere vakman heeft zijn eigen specialiteiten en een uitgebreide vakbekwaamheid. Het is zowel de taak van de interieurarchitect, als van de hoofdaannemer om deze mensen samen te brengen. Tot slot wordt heel de organisatorische rompslomp voor jou geregeld: van inplannen, tot timing en volgorde van de werken. Dit is zorgeloos verbouwen! Je droomhuis blijft zo niet enkel een idee, maar het wordt ook een werkelijkheid.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geloven erin dat een verbouwing zonder stress en gedoe mogelijk is en doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat een renovatie zo soepel mogelijk verloopt. In dit blog hebben we de zes belangrijkste punten waarmee wij verbouwen zonder stress mogelijk maken op een rijtje gezet, maar we doen dit op nog veel manieren! Wil je daar meer over te weten komen? Download dan nu ons gratis e-book ‘De 5 Sleutels Voor Een Stijlvolle Woningrenovatie’.

Gerelateerde artikelen