Wat is het minimale investeringsbudget om met InterieurKabinet te werken?

minimale investeringsbudget interieurkabinet
Heidi en Benoit, eigenaars en bouwkundigen bij InterieurKabinet.

 

De ene persoon verlangt naar totale ontzorging en wil de stress van bouwen tot een minimum beperken. Anderen streven vooral naar het realiseren van hun interieurwensen tegen de meest voordelige prijs. Er bestaat geen juiste of verkeerde keuze, het draait allemaal om jouw persoonlijke voorkeur. Hoe je hier ook terecht bent gekomen, we begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar het minimale investeringsbudget om met InterieurKabinet samen te werken. In dit blog geven we je meer inzicht in de minimale investering. Dat doen we door de volgende onderwerpen te bespreken:

 

Minimale stress, maximale service

Als fullservice renovatieteam richten wij ons op de eerste groep: personen die verlangen naar totale ontzorging en bouwstress willen minimaliseren. Onze aanpak focust dus meer op service dan op prijs. Dat sluit niet uit dat je toch wilt weten met welk prijskaartje je dan ongeveer rekening moet houden. Tijd is kostbaar, daarom willen we je graag vooraf inzicht bieden in ons minimale investeringsbudget, zodat je kunt beoordelen of het binnen je verwachtingen past en onnodige gesprekken en offerteonderzoeken met ongeschikte partners kunt vermijden.

Voor we van start gaan, is het handig om te weten waar een fullservice renovatieteam voor staat. In dit geval werk je met één totaalpartner die verantwoordelijk is voor je hele project, van ontwerp tot en met oplevering van de werken. Verder bieden we extra services, zoals de mogelijkheid om in huis te blijven wonen tijdens de werken, of een volledige styling aan het einde van de werken. Wil je meer weten? Bekijk onze blog ‘Wat is een fullservice renovatieteam‘.

 

De minimale investering

Het minimale investeringsbudget delen we op in 3 onderdelen:

  1. De VerbouwRaad
  2. Het VerbouwDossier
  3. De VerbouwPeriode

 

1. De VerbouwRaad

VerbouwRaadWat mag je van deze stap, de VerbouwRaad, verwachten? Een persoonlijk bezoek waarbij onze interieurarchitect en bouwspecialist bij je thuis langskomen. Samen duiken we in zowel het esthetische als het technische aspect van je woonwensen. Verder voeren we een bouwtechnische scan uit van de huidige situatie. Dit is een onderzoek naar de technische staat en kwaliteit van jouw woning, met als doel inzicht te krijgen in mogelijke gebreken en/of noodzakelijke reparaties.

Na een nauwkeurige opmeting brengen we je huidige woning in kaart. Voor de betrokken verbouwzones werken wij een voorontwerp uit met moodboard styling en kleurgebruik. Tot slot bespreken we ons ontwerpconcept met plattegronden tijdens een afspraak op ons kantoor.

De minimale investering voor een VerbouwRaad bedraagt ongeveer 2.000 euro (inclusief BTW). In dit geval bekijken we één ruimte. Wil je je volledige woning aanpakken, dan gaan we richting 7.000 euro (inclusief BTW). Wil je bijvoorbeeld een gelijkvloers met aanbouw wilt, dan kom je uit op ongeveer 4.000 euro (inclusief BTW).

Als bonus bieden wij een een vrijblijvend gesprek met onze financieel adviseur aan. Samen kijken we naar wat haalbaar is binnen je budget, stellen we prioriteiten tegenover je droomlijst en geven we advies over de volgorde en mogelijke fasering van de renovatie.

 

2. Het VerbouwDossier

Waar we met de VerbouwRaad een zaadje hebben geplant, worden met het VerbouwDossier de puntjes op de “i” gezet. Wat mag je in deze fase van ons verwachten en welke investering staat er tegenover?

We luisteren naar je feedback over de VerbouwRaad-fase, passen aan en finetunen de plannen verder. Daarna stellen we een elektrotechniekplan op, dat alles omvat van stopcontacten tot schakelaars, inclusief verlichtingsplan. We besteden ook aandacht aan duurzaamheid en energiebesparing. We onderzoeken de mogelijkheden voor verwarming en ventilatie, zodat de verschillende renovatiestappen in de meest logische volgorde worden uitgevoerd. Ook de techneuten ontbreken niet! Technische aspecten worden getoetst door onze eigen vakexperts.

Kies je voor maatwerk? Dan gaan we dieper in op de details, van plaatmateriaal tot deurbeslag, en adviseren we je over de beste keuzes. We bepalen ook de definitieve afwerkingsmaterialen, waarbij moodboards en stalen je een idee van de sfeer geven. Hierbij begeleiden we je door diverse showrooms, zodat je de materialen zelf kunt ervaren.

We updaten je ontwerpplannen zodanig dat alle informatie uit de vorige onderdelen hierin verwerkt is. Het doel is om de look & feel en de ruimtelijke indeling samen te brengen.

De minimale investering voor een VerbouwDossier bedraagt ongeveer 6.000 euro (inclusief BTW). In dit geval bekijken we één ruimte. Als je je volledige woning wilt aanpakken, gaan we richting 14.000 euro (inclusief BTW). Bijvoorbeeld, als je een gelijkvloers met aanbouw wilt, kom je uit op ongeveer 9.000 euro (inclusief BTW).

Dit is een vaste prijs, zelfs als je bijvoorbeeld één van de bovengenoemde onderdelen minder interessant vindt. We beschouwen het VerbouwDossier altijd als een totaalpakket, ook met het oog op de toekomst.

 

3. De VerbouwPeriode

VerbouwPeriodeDeze stap is moeilijker te omvatten in slechts enkele zinnen. Daarom hebben we al een aantal afzonderlijke blogs geschreven over de kosten van een totaalrenovatie en een aanbouw met een nieuwe keuken.

We willen je echter toch wat ruwe handvaten meegeven over welke investeringen je minimaal in het achterhoofd dient te houden:

  • Badkamerrenovatie: vanaf 50.000 euro (exclusief BTW).
  • Keukenrenovatie: vanaf 70.000 euro (exclusief BTW).
  • Renovatie gelijkvloerse rijwoning (zonder aanbouw): vanaf 150.000 euro (exclusief BTW).
  • Renovatie gelijkvloerse rijwoning (met aanbouw): vanaf 250.000 euro (exclusief BTW).
  • Renovatie volledige villa: vanaf 400.000  (exclusief BTW).

Bovengenoemde prijzen houden rekening met alle benodigde posten, van afbraak tot en met de schilderwerken. Hier zitten ook een aantal belangrijke onderdelen tussen die regelmatig over het hoofd worden gezin in aannemingsoffertes, waardoor je als consument eigenlijk een onvolledige verbouwing bestelt. Wij zien ze als een must in onze fullservice aanpak en budgetteren ze dus altijd mee:

  • Het beschermen van je woning tijdens de werken.
  • Het opmaken van een EPB-verslag en een ingenieursstudie (indien van toepassing).
  • Veiligheid op de werf.
  • Alle benodigde bouwmaterieel, zoals stellingen voor werk op hoogte.
  • Een tijdelijke kook- of douchefaciliteit tijdens de werken.
  • De volledige bouwcoördinatie.

Wil je in detail weten wat de verwachtte kosten van een renovatie zijn? In ons blog over de meetstaat leggen we uit wat de kosten per bouwlot zijn.

 

Welke voordelen zijn inclusief de investering?

Wanneer je kiest voor InterieurKabinet profiteer je van diverse voordelen met betrekking tot de investering, die we graag voor je op een rijtje zetten.

 

Vaste prijzen

Wij werken met vaste prijzen en een ‘geen-meerwerk’ clausule in onze contracten. In de bouwwereld wordt vaak aanbevolen om een reserve van 10% of meer in je budget op te nemen voor onverwachte kosten bij de eindafrekening. Maar bij ons is dat niet nodig.

 

Masterplan

Wij richten ons op wat wel mogelijk is binnen je budget, in plaats van te focussen op wat niet kan. Onze ervaring leert namelijk dat de wensen van koppels vaak groter zijn dan het beschikbare budget. In dat geval is het belangrijk om te kijken naar wat bouwtechnisch een logische volgorde van de werkzaamheden is. Bijvoorbeeld, als je nu besluit je keuken te renoveren en later pas de badkamer, wil je niet achteraf in een pas gerenoveerde ruimte moeten ingrijpen voor technische aanpassingen. Daarom is een masterplan (totaalplan) van essentieel belang, zodat er nu al rekening wordt gehouden met toekomstige verbouwingen.

 

Garanties

Bovendien bieden onze planningsgaranties een extra zekerheid. Ook al is het niet de bedoeling, voor elke week vertraging in de oplevering bieden wij een korting van 200 euro op de eindfactuur. Als je bijvoorbeeld een tijdelijke woning hebt gehuurd tijdens de verbouwing, kun je met deze korting de extra kosten compenseren.

 

Kwaliteit

Wij doen geen concessies aan kwaliteit. We kijken samen met jou wat er mogelijk is binnen jouw budget en zorgen ervoor dat je jarenlang zorgeloos van je verbouwing kunt genieten, zonder dat je na een paar jaar je apparatuur opnieuw moet vervangen. Dat kost je uiteindelijk alleen maar meer tijd en geld.

 

Tijd

Ons team besteedt gemiddeld ongeveer 600 uur aan een verbouwingsproject, wat overeenkomt met ongeveer 75 werkdagen, besteed aan ontwerp, werfvoorbereiding, administratie en het volgen van de werkzaamheden. Dit kun je niet alleen opvangen door vakantiedagen op te nemen. Als je een welwillende werkgever hebt, kun je onbetaald verlof opnemen, maar dat betekent ook dat je inkomen misloopt. Als je een ondernemer bent, is dit tijd die je niet kunt investeren in je bedrijf en het is waarschijnlijk ook niet rendabel in termen van ROI.

Budgetteren

Budgetteren is veel verstandiger dan concessies doen. Laat je dus niet intimideren door een investeringsbedrag. Het is cruciaal om de nadruk te leggen op zorgvuldig budgetteren om te voorkomen dat je in de toekomst herhaaldelijk je portemonnee moet openen. Een bouwproject dat de budgettaire en tijdsplanning overschrijdt, zal uiteindelijk veel duurder uitvallen.

 

Doorlooptijd

Tot slot brengt een verbouwing altijd wat ongemak met zich mee voor je gezin. Met een fullservice samenwerking kun je dit ongemak echter minimaliseren. Hoe korter de duur van de verbouwing, hoe beter voor iedereen. Door met één partij samen te werken, kunnen alle aspecten op elkaar worden afgestemd en kun je tijd besparen.

 

Hoe zit het met een bouwvergunning?

We duiken in de bouwvoorschriften van jouw gemeente. Moet er een vergunning worden aangevraagd? Geen zorgen, wij schakelen onze partner-architect in, leveren de plannen aan, en regelen de rest. Let op: de kosten voor de architect dien je altijd rechtstreeks aan de architect te vergoeden. Dit is namelijk wettelijk geregeld, aangezien een aannemer geen vergunningsaanvraag mag indienen. Reken voor de aanvraag ongeveer 4.000 euro.

Lees hier meer over in ons blog: Heb ik een vergunning nodig voor mijn renovatie?

 

Tot slot

Aangezien wij enkel totaalprojecten aanbieden, dien je de investering van het ontwerp en de uitvoering bij elkaar op te tellen om de minimale investering als geheel te begrijpen. Laat je echter niet afschrikken door een investeringsbedrag. Het is beter om realistisch te kijken naar je verbouwing dan om te bezuinigen op de voorbereiding. Een bouwproject dat ruim over het budget en de planning gaat, kost je uiteindelijk meer. En onverwachte kosten die je niet vooraf hebt meegenomen, kunnen dubbel zo hard aankomen.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!