Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Verbouwen zonder vertraging: bij InterieurKabinet kan het!

Open woon- en werkruimte in Haacht Interieurkabinet

Je herkent vast de frustratie en machteloosheid. Je verbouwing gaat slechts mondjesmaat vooruit en je voelt dat de deadline nooit gehaald gaat worden. Ondanks alle beloftes zit je nog steeds in een geïmproviseerde badkamer of living. Hoort het er gewoon bij of kan het ook anders? Wij kunnen je direct antwoord geven op deze vraag: ja, het kan anders! Verbouwen zonder vertraging is wel degelijk mogelijk, zonder extra kosten. In dit blog vertellen we je hoe.

Help, mijn verbouwing loopt uit

Je wil je huis graag verbeteren, moderniseren of aanpassen aan jouw woonwensen. Maar het algemene beeld is dat bijna alle renovaties uitlopen. Bij InterieurKabinet begrijpen we dat dat behoorlijk vervelend kan zijn. Je rekent op een bepaalde einddatum. Wanneer deze niet wordt nageleefd, zorgt dat voor onzekerheid en frustratie. Bovendien verstoort het je dagelijks leven, omdat je bijvoorbeeld langer zonder keuken- of badkamerfaciliteiten moet leven. Daarnaast leidt een uitloop van een renovatie vaak tot extra kosten. Je moet mogelijk langer ergens anders verblijven, huur betalen of buiten de deur eten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten voor extra arbeid en materialen als gevolg van de vertraging. Als je dat toch had geweten van tevoren…

Waarom renovaties kunnen uitlopen

Hoe komt het eigenlijk dat renovaties vaak uitlopen? Wij zetten de meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje.

Onvoorziene omstandigheden

Een van de meest voorkomende redenen voor vertragingen zijn onvoorziene omstandigheden, zoals verborgen gebreken in de constructie. Denk hierbij aan structurele problemen, zoals slechte funderingen, of verborgen elektrische of loodgieters kwesties. Deze problemen moeten vaak eerst opgelost worden voordat de geplande renovatiewerken kunnen beginnen.

Slechte planning

Helaas zien wij nog te vaak dat slechte planning en coördinatie een oorzaak is van vertragingen. Als de aannemer niet alle stappen en fasen van het project duidelijk heeft vastgelegd, is het moeilijk om het werk soepel te laten verlopen. Bovendien zullen aannemers en architecten naar elkaar wijzen wanneer iets verkeerd gaat, wat leidt tot veel discussies, gekibbel en een langere doorlooptijd.

Weersomstandigheden

Soms kunnen weersomstandigheden de boosdoener zijn. Regen, sneeuw, maar ook extreme hitte kunnen de werken buitenshuis belemmeren. Helaas is het weer iets waar niemand controle over heeft, maar het zeker kan de voortgang van een renovatie vertragen.

Leveringsproblemen

Tenslotte kunnen vertragingen ontstaan als gevolg van leveringsproblemen met bouwmaterialen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat bepaalde materialen niet op tijd beschikbaar zijn, of dat er iets fout gaat tijdens de levering. Wanneer dit voorvalt, kan dat impact hebben op de doorlooptijd van het hele project.

Gouden tips om vertragingen te voorkomen

Wil jij langdurige chaos en onvoorspelbaarheid vermijden? Zoals we eerder in dit blog al aangaven: een verbouwing zonder vertraging is echt mogelijk. Wij geven je graag drie tips, waarmee jij jezelf verzekert van een perfect getimede renovatie:

Tip 1: Leg de deadline vast in het contract

Zorg ervoor dat je de deadline van je renovatieproject vast laat leggen in het contract, zodat je precies weet wanneer jouw project wordt opgeleverd.

Tip 2: Blijf weg van afzonderlijke vakmannen met aparte agenda’s

Met afzonderlijke vakmannen leg je een puzzel waarvan de stukjes nooit tijdig op hun plaats vallen. Bovendien is bij individuele partijen de kans op plotse vertragingen groter, wat weer effect heeft op de werkzaamheden van de andere vakmannen. Wanneer je voor een totaalpartner kiest, voorkom je dit gedoe.

Tip 3: Kies voor een betrouwbare professionele partner

Kies altijd een betrouwbare, professionele partner die zowel het ontwerp als de technische uitvoering beheerst. Zo hou je de vinger aan de pols bij bouwtechnische uitdagingen en vermijd je die spreekwoordelijke lijken uit de kast.

Verbouwen zonder vertraging? Wij garanderen het je!

InterieurKabinet maakt zich sterk voor een strakke timing. Wij garanderen het je: elk type renovatie kan perfect binnen de voorziene deadline afgerond worden. Verbouwen hoeft dus geen kommer en kwel te zijn.

Maar hoe garanderen wij dat dan? Een renovatie draait rond vakmanschap én organisatie: zo anticiperen we samen op problemen en zijn alle materialen en mensen op tijd waar ze moeten zijn.
Mocht het nu toch voorkomen dat de renovatie uitloopt, wat uiteraard niet de bedoeling is, dan bieden we jou een korting. Voor elke week vertraging in de oplevering, bieden wij een korting van 200 euro op de eindfactuur.

Tot slot

Hoewel renovaties soms kunnen uitlopen, is verbouwen zonder vertraging niet altijd onvermijdelijk. Wel kun je de kans op vertragingen aanzienlijk verminderen met een professionele partner, een gedegen planning, duidelijke afspraken en goede communicatie. Het is belangrijk om te streven naar een renovatieproject dat niet alleen je

 huis verbetert, maar ook binnen de voorziene deadline wordt afgerond, met minimale stress en extra kosten.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geloven erin dat een verbouwing zonder stress en gedoe mogelijk is en doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat een renovatie zo soepel mogelijk verloopt. In dit blog hebben we de zes belangrijkste punten waarmee wij verbouwen zonder stress mogelijk maken op een rijtje gezet, maar we doen dit op nog veel manieren! Wil je daar meer over te weten komen? Download dan nu ons gratis e-book ‘De 5 Sleutels Voor Een Stijlvolle Woningrenovatie’.

Gerelateerde artikelen