Hoe kies je de juiste aannemer?Wat iedereen moet weten over het werfbusje bij de buren

Interieurkabinet, privé woning Vaes, Mechelen

Waarvoor we jou willen waarschuwen in deze blog? Voor de val. De val waarin veel mensen lopen: in zee gaan met de eerste de beste aannemer. Letterlijk. Ze zien een bestelwagen bij de buren staan en hangen even later al aan de telefoon met een aannemer die ze van haar noch pluimen kennen. Of ze vissen de lokale reclamefolder uit de papiermand en draaien het eerste nummer dat hun blik vangt.

Verstandig? Nee. Begrijpelijk? Ja, want het leven staat niet stil. En jij wilt geen getreuzel, maar actie. Alleen neem je zo’n belangrijke beslissing niet tussen de soep en de patatten. Zoek je heil ook niet online, want die zoektocht leidt je vooral naar veel tijdverlies. Hoe ga je dan wel te werk? In deze blog geven we je 5 punten om jouw ideale verbouwpartner te selecteren.

Een betrouwbare aannemer

Iedereen wil een betrouwbare aannemer. En dat is niet gek, want iedereen kent wel iemand met een horrorverhaal over verbouwingen. In proces liggen met de aannemer, opdraaien voor andermans fouten, maanden vertraging oplopen. Kortom: miserie en ellende. En toch wil je niet nóg een zomer wachten op je room with a view of mancave.

Maar een aannemer kiezen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want wie is ‘betrouwbaar’? Informeer je uitvoerig en altijd bij meerdere partijen.

Wees streng in je selectie: daarvan pluk je de vruchten. Het is tenslotte jouw droom, het zijn jouw centen!

En bovenal, sta éérst stil bij je noden en stem je plannen daarop af. Want wat je collega of je buurman wil in een verbouwing, is geen antwoord op jouw wensen en prioriteiten. Iedereen heeft zijn gewoontes en beschikbare tijd.

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Kies verstandig: ‘kies-de-juiste-aannemer’-checklist

Om je op weg te zetten delen wij alvast onze ‘kies-de-juiste-aannemer’-checklist:

Mijd prijzen die te mooi zijn om waar te zijn. Zorg dat afspraken steeds worden neergeschreven.

Vermijd grote voorschotten. Beperk je tot maximum 30% van het totaal bedrag.

Raar maar waar: wees kritisch met kwaliteitslabels. Vaak zijn deze in het leven geroepen door commerciële organisaties.

Heeft je aannemer de nodige verzekeringen zodat je gerust bent mocht er toch iets voorvallen op de werf? Ook bij gebreken die pas jaren na de feiten opduiken.

Hou het zakelijk. Veel mensen hebben na weken of maanden een vriendelijke of zelfs hartelijke band ontwikkeld met hun aannemer. Maar laat die vriendschappelijke sfeer geen rem zijn om vooral uitstekend werk en vakmanschap van je aannemer te verwachten.

Veel succes met een keuze die voor jou werkt!

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!