fbpx

waalse woning krijgt eigentijdse upgrade

Sart-Dames-Avelines · Project L
Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping verbouwen

Open ruimtes op maat

De eigenaars van dit Waalse pand wilden hun volledige benedenverdieping verbouwen tot een cozy lounge. De rode muren zorgden voor een drukke sfeer, door de open trap ontsnapte alle warmte naar boven en een klein tafeltje onder de trap werd als bureau gebruikt. Geen ideale werkruimte voor een ondernemer. Bovendien hadden de bewoners nood aan een gezellige ruimte waar ze samen konden lezen en televisiekijken en wilden ze een tafel waar ze met z’n allen konden eten. Een interessante uitdaging dus!

Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping verbouwen

Onze ontwerpers wilden niet zomaar de bestaande benedenverdieping verbouwen, maar trokken hem volledig open om de keuken en living met elkaar te verbinden. We plaatsten een grote boekenwand op maat in de leefruimte, waarin we met een schuifpaneel de tv verborgen. Door die lange wand werd ook de trap van de living afgesloten en kunnen het lawaai en de warmte niet meer naar boven.

Daarnaast verplaatsten we een deel van de gang om ruimte te maken voor een wijnkoeler, kastruimte en vooral: een grote eettafel met zicht op de groene tuin. Heerlijk om samen aan te tafelen! De bijkamer waar de eigenaars vroeger tv keken, werd dan weer getransformeerd tot een inspirerende bureau.

Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping verbouwen
Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping verbouwen
jarek-ceborski-IhqDpFz7I8Q-unsplash
Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping
Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping verbouwen
Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping
Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping verbouwen
Project L - Interieurkabinet - Waals pand - benedenverdieping verbouwen